Mirek, daruj sobie wycieczki osobiste i nie czytaj między wierszami, bo piszę jasno i wyraźnie.
Nigdy nie powiedziałam, że popieram doktryny islamu. Również uważam, że jest to religia - jak zresztą każda inna - nie mająca nic wspólnego z wolnością i łamiąca prawa człowieka.
Dlatego już dawno pożegnałam się z instytucją kościoła i wszelkimi bożkami. Zwyczajnie mierzi mnie niesprawiedliwość i - tak! - brak myślenia.
Dlatego też mierzi mnie rasizm, bo jest niesprawiedliwy.
W konkretnym przypadku, jak tytuł tego tematu, chodziło o bezmyślną akcję jednej panny o wiadomym nicku. Staram się więc dociec, jak można "nienawidzieć Turasów" na podstawie zachowania niewielkiej grupki młodych, rozwydrzonych macho, których - podkreślam - nie brakuje w żadnej grupie etnicznej. Bo nie powiesz mi, że każdy Polak, czy Anglik jest gentelmenem.
Sianie nienawiści zawsze doprowadza do kontrakcji. I nikt nie nadstawia drugiego policzka, a oddaje z nawiązką to, co otrzymał. Tak zaczynają się wojny.
Twoje zarzuty, że uważam za glupca każdego, kto się ze mną nie zgadza, są bezpodstawne. Uważam za głupca każdego, kto nie potrafi wysnuć wniosków (chociażby z historii) i powiela te same błędy, które wielokrotnie doprowadzały do tragedii, a w takich przypadkach do masowego ludobójstwa.
Nienawiść to uczucie nieobce człowiekowi. Zawsze towarzyszy mu zemsta i destrukcja. Jak dla mnie nienawiść jest uczuciem prymitywnym, ot, tyle.
A wracając do tematu: jeśli ktoś leci schematami, że każdy Turek jest taki sam, to Polak musi być złodziejem, pijusem, szuka zaczepki, jeździ jak idiota, ma syf w mieszkaniu, obżera się jelitami (które tutaj nawet psom podaje się rzadko, bo śmierdzą), nie zna języków można go robić w ch*ja, bo się daje, podpier*li kumpla u szefa i chodzi co tydzień do kościoła.
Pasuje Ci taki stereotyp?
Mnie nie. Stereotyp Turka też nie.
Proste.
I jeszcze jedno: chcesz dyskutować, czy się kłócić? Bo jeśli chcesz się kłócić to nie ze mną, a jeśli to drugie - trzymaj się zasad konstruktywnej dyskusji.
Pozdrawiam.
Krzysiu, Ty to taki gołąbek pokoju jesteś

.
Tylko nie wiem, dlaczego właśnie gołąb jest symbolem? Przecież te ptaszyska, jak już walczą, to po to by zabić...

Niech więc będzie Pluszaczkiem Pokoju!
Dziuby!